Riskutbildning för behörighet B, Del 1

Riskettan hos Körkortscenter Norrköping

Körkortscenter Norrköping, ta ditt körkort hos oss!
Körkortscenter Norrköping, ta ditt körkort hos oss!

Riskettan på Körkortscenter Norrköping är tre timmar lång (effektiv tid). Vi bjuder på fika. Vi kan maximalt ta emot 16 elever på en kurs. Kostnaden är 500: – /person.

Riskettan (eller ”riskutbildning del 1) är den första av två obligatoriska riskutbildningar där du som körkortselev får kunskap om, och chansen att diskutera, olika slags riskbeteenden i trafiken. Bland annat går vi i igenom:

  • Hur olika slags distraktionsfaktorer påverkar dig som förare. Såsom medpassagerare, mobiltelefoner, stress och trötthet.
  • Reglerna för rattfylleri, droger och trötthet i trafiken.
  • Hur attityder och beteenden påverkar dig som bilförare.
  • Statistik och olycksbenägenhet hos demografiska grupper, såsom kvinnor/män, yngre/äldre.

Riskutbildningarna är giltiga i 5 år efter det datum de är genomförda och upphör att gälla när körkortet utfärdas. Vi hoppas att du, efter att ha genomgått riskutbildningen hos oss, inte kommer att utsätta dig själv eller andra för fara genom att köra bil påverkad eller trött. Dessutom hoppas vi även att du själv ska kunna påverka människor du känner att inte heller köra bil påverkade eller trötta. Vår Risketta här i Körkortscenter Norrköping hålls på svenska. Efter genomförd kurs rapporterar vi elektroniskt till Transportstyrelsen att utbildningen är genomgången.

Kontakta oss för bokning eller rådgivning.